Ezek vagyunk

ezekvagyunk_2

Az Alkotó Élet Egyesület 2015-ben indított intézményalapító munkát, amelynek eredményeként a 2016-2017-es tanévtől útnak indult a Christophorus Waldorf Iskola Budapest 17. kerületében.
A Waldorf intézmények programja az egyes életkorokhoz igazított pedagógiai-módszertani eszközökkel biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését és arra is törekszik, hogy élményekben gazdag tapasztalatokat szerezzenek. A hagyományos oktatási módszerektől eltérően, a Waldorf szemléletű tanításban rendkívül sok mozgás is szerepel.
A Waldorf-óvodák, -iskolák és képzések – az egyházi intézményeken kívül – a legnagyobb intézményszámmal, gyermek- és pedagóguslétszámmal rendelkező, nem állami, nem önkormányzati köznevelési hálózatot alkotják hazánkban. A Waldorf-pedagógia az egyetlen reformpedagógiai irányzat, amely az utóbbi két évtizedben országos hálózatot alakított ki. A hálózatot – civil egyesületként – a Magyar Waldorf Szövetség fogja össze.
Hazánkban ma több mint harminc településen működik Waldorf-óvoda és közel ugyanennyi településen tanulhatnak a diákok Waldorf-iskolában.
Az óvodák és iskolák esetében is folyamatos az érdeklődők számának gyarapodása. Elsősorban a fővárosi és a város környéki iskolák esetében jellemző a túljelentkezés.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy folyamatos igény van új intézmények létrehozására.

Egyesületünk célja a Christophorus Waldorf Iskola működtetése, amely a térség kiemelkedő és vonzó intézménye lehet, ahol a pedagógiai szemlélet teljes mértékben tekintetbe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket.
A testi, lelki és szellemi adottságok fejlesztésére egyforma hangsúlyt fektet, így az oktatásban „a szív, a kéz és a fej” egyidejű nevelése jelenik meg, ami napjainkban kulcsfontosságú.

Amennyiben egyesületünk célja elnyerte tetszésed, csatlakozz hozzánk!
Várjuk jelentkezésed az ide kattintva elérhető űrlap elküldésével e-mail címünkre!